Home ReviewsAlbum Reviews SEKUSHI – I (Gazer Tapes)

SEKUSHI – I (Gazer Tapes)

by Bootsie Butsenzeller

We hebben ze inmiddels al meermaals bejubeld op deze pagina’s, het relatief nieuwe Antwerpse viertal met leden van Deadman Orchestra, Drawings In Sound en Farfar. Bij de bespreking van hun sexy debuutsingle Quake, waren we al hongerig naar meer, toen kregen we er nog twee groovy singles Rub en Lift bovenop. Met hun zalige combinatie van spaghetti western geluiden, funkyness en zonnige surftwangs hebben ze nu die drie singles met nog twee andere tracks verzameld op een cassette bij het uitermate sympathieke Gazer Tapes !

Zonder of slechts met minimale vocalen brengen ze dus een sound die het best tot z’n recht komt op een beachparty of al cruisend met een 70’s cabrio door Death Valley. Titels zijn steeds één woord, de twee nieuwelingen op de cassette zijn voorlopig nog even niet te vinden op het wereldwijde web. Het Morriconesque Catch had ook niet misstaan op het recentste en beste Condor Gruppe album Gulliver, maar dan met minder toeters en bellen en recht naar de essentie van de broeierige sfeer.

Afsluiter Itch vangt aan met griezelige psychedelica en schroeft verder het tempo drastisch omlaag, zonder aan aanstekelijke groove in te boeten. “The Adams Family On A Surfboard” is één van hun eigen originele omschrijvingen en dat gaat zeker op voor deze parel van een track, inclusief melodisch gekrijs. Een prachtig hebbeding dus deze cassette, die voor slechts 10€ ook bij jou in het deck of de walkman kan postvatten. Bestellen kan op hun website !

Digitale release op de streamers is gepland op 19 juni. In die periode zijn ze dan live te aanschouwen op 21/6 in Cabron Antwerpen, 22/6 in Café Foli-A in Retie en op 25/6 op het Copacabana festival in Sint Amandsberg.

Ook visueel komen ze heel sterk uit de hoek , getuige hun artwork, bandfoto’s en hilarische videoclips ! Check ze alle drie nog eens hieronder.

SpotifyFacebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More