Home ReviewsAlbum Reviews SEBASTOPOL – Moondust and Black Stars (BELGIAN NeuMusik /Wool-E Discs).

SEBASTOPOL – Moondust and Black Stars (BELGIAN NeuMusik /Wool-E Discs).

by Patsker Omaer Beguin

Moondust and Black Stars is de derde release van Sebastopol, het geesteskind van Marc Debroey die in de jaren ‘80 actief was in bands zoals Fats Garden en 7 A Nou. Sebastopol zoek de laatste jaren meer zijn eigen weg in rustigere, elektronische muzikale oorden. Zijn vorige uitgave, The Landing, bevatte nostalgische elektronische signalen en emoties van de ruimtereizen en avonturen die de mensheid in het verleden ondernomen heeft.

Met zijn laatste productie gaat Sebastopol voluit voor de rust en kalmte. Moondust and Black Stars is een ambient trip die de luisteraar meeneemt naar de immense ruimtelijke oorden van ons universum. De soundscapes grijpen de luisteraar vast in een omgevingsgeluid (ambient) waar tijd en ruimte een andere dimensie vormen. De zweverige klanken verwekken een vrij spel van verbeeldingsimpulsen en denkpatronen in het onbekende.

De geluidsvibraties van Sebastopol werken als een toverstok die de stress van de opgejaagde dagelijkse routines in onze maatschappij laten vervagen naar meer ontspannen condities. De invloeden van pioniers zoals Vangelis en Brian Eno zijn duidelijk merkbaar maar worden niet ten volle gekopieerd. Marc Debroey draaide voldoende aan de knoppen van zijn modulaire en analoge synths om een eigen wending in de ambient sferen te creëren.

We surften zacht mee op de denkbeeldige golven van de zonnewind die onze gedachten in een transcendente toestand brachten. Moondust and Black Stars is een bundeling van zachte, sonische gedichten gevuld met vredevolle kalmerende signalen uit de kosmos. Sebastopol leverde met deze cd zijn beste werk tot nu toe af. Een betoverend mooi ambient werkje van eigen bodem.

https://belgianneumusik.be/releases

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More