Home ReviewsAlbum Reviews MICHELLE – Songs About You (Eigen Beheer).

MICHELLE – Songs About You (Eigen Beheer).

by Didier Becu

We durven er gerust een pintje (of meer) op te verwedden dat we met gemak een blad zouden kunnen volschrijven over vrouwelijke artiesten die doorheen de geschiedenis geprobeerd hebben om het te maken onder de geniale artiestennaam Michelle. Meer nog durven we ons hele fortuin te vergokken dat je niemand zal vinden die het doet als Michiel Renson. Aangekondigd als “diene enen van die rare van Shht die nu nog vreemdere dingen doet op zijnen alleen ook.”

(c) : MICHELLE /MIchiel Randsome

Wie Michiel of Shht kent, weet dat dat deze muzikant nooit binnen de lijntjes zal lopen en dat doet hij ook niet op zijn laatste ep Songs About You dat voor de mensheid gratis op Soundcloud werd geworpen. Zonde, al was het maar wegens het feit dat dit één van de allermooiste releases van het jaar is geworden. En ja, we zijn nog maar amper bezig.

Drie lo-fi songs die aanvoelen als een tranendal en waar de eerlijkheid (alsook de genialiteit) vanaf druipt en die bij momenten dicht in de buurt komt van Daniel Johnston al was het maar omdat Michiel zich, net als het Amerikaanse genie, zonder enige schaamte volledig blootgeeft.

Liedjes over verloren liefdes en het hunkeren om ze terug te krijgen. Liedjes over gemiste kansen, songs die zo eenvoudig en simpel gebracht zijn dat ze je bij de keel grijpen waarmee Michiel bewijst dat je het als artiest niet altijd ingewikkeld moet maken om de luisteraar te charmeren.

Drie hoogtepunten met als climax I Love You (Me & You Forever) dat samen geschreven (en meegezongen) werd door Hannah Vandenbussche van Rumours. Die krop en die keel? Verplichte kost en nu al lijstjesvoer!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More