Home ReviewsAlbum Reviews SEBASTOPOL – Little Musics (Eigen Beheer)

SEBASTOPOL – Little Musics (Eigen Beheer)

by Patsker Omaer Beguin

De brug van het Sebastopol ruimteschip bevindt zich in een keuken in Kessel-Lo en kapitein van dienst is nog steeds Marc Debroey. Zijn laatste twee kosmische ontdekkingsreizen (The landing en Moondust and Black Stars) werden onder de vlag van Wool-E / Belgian NeuMusik gemaakt. Nu de keizer van beide labels steeds minder aandacht en interesse heeft in het uitbreiden van zijn rijk neemt kapitein Debroey het heft in eigen handen. Met meer dan genoeg kosmische ervaringen op de teller wordt de nieuwe tocht doorheen het Little Musics gebied volledig in eigen beheer uitgevoerd.

De Sebastopol reeft de zeilen en ruist zo gemakkelijk met de zonnewind doorheen het bekende ambientgebied waar het sterrenstof en ruimteschip versmelten tot ‘hemelruimtelijke’ soundscapes. De reis van kapitein Debroey ruist langs droomachtige klanklandschappen waar het ontspannen aan toe gaat. De passagiers hoeven geen angst te hebben voor anomalieën of micro zwarte gaten. De Sebastopol weet de gevaarlijkste zones in de oneindige ruimte te vermijden om zo de mooiste geluidsfenomenen te kunnen verkennen.

Een opgepikte ruimteconversatie uit het verleden weerspiegelt toch een minimale spanning  op deze ruimtecruise. De instrumentatie aan boord van de Sebastopol werd naast de klassieke tools uitgebreid met modulaire synthesizers. Deze modules geven de reis naar en doorheen Little Musics extra kleur, variatie en stabiliteit. Sebastopol presenteert hier een aangename kosmische ambienttrip die genoeg draagkracht heeft om het chaotische mensdom een tijdje achter te laten.

Little Musics is verkrijgbaar als een digi-pack cd uitvoering en digitaal via de Bandcamp pagina van het Sebastopol ruimteschip.

BandcampFacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More