Home ReviewsAlbum Reviews SEA (PEOPLES) – Casseroling ep (Eigen Beheer).

SEA (PEOPLES) – Casseroling ep (Eigen Beheer).

by Hans Vermeulen

Sea (Peoples) is een eigenzinnig collectief uit Brussel met 2 zingende Robbes (Fien en Dries). Koen “An Pierlé” Gisen producete hun debuut-ep in 2018, Let’s Talk About My PC Life. Hun eigenzinnigheid komt al tot uiting bij de keuze voor de titels van de 2 ep’s. Eind vorig jaar kwamen ze immers aanzetten met Casseroling, deze keer werden de knopjes bediend door Bert Vliegen (Teen Creeps).

Even een kort intermezzo met een vleugje geschiedenis. De Zeevolken waren een aantal zeevarende volkeren uit het Middellandse Zeegebied rond 1200 voor Christus. Zij traden in sommige gevallen op in een soort alliantieverband en zorgden voor heel wat politieke onrust, vooral in het Oude Egypte.

(c) :SEA (PEOPLES)

The Creeps zet zomers zoet in, gedragen door de warme stem van Fien en later die van Dries. Muzikaal situeert zich dit ergens tussen Balthazar en Lalalover. Dartele electro met een funky gitaartje dus. Water begeeft zich in andere territoriale wateren van ondermeer Ivy Falls en Beach House. Immer sfeervol en dromerig.

Few Days vinden we te vrijblijvend klinken maar vormt wel een mooie aanloop naar het complexe slotnummer Lobsterlove. Een kreeft siert dus niet toevallig de hoes van deze ep. Dit nummer presenteert zich vooral als een kuitenbuiter. Het verhaal van de kookpan vormt een grappig contrast met de easy listening intro van het nummer dat op kookpunt wordt gebracht met exotische smaken en electronisch gepeperde kruiden. Op het moment dat het nummer ons dreigt in slaap te wiegen valt het op onheilspellende wijze stil en kijken we gespannen in de kookpot. Leeft de kreeft nog?

Yeasayer zaliger komt om de hoek piepen wat een bizar maar geslaagd einde breit aan deze ep die gerust wat langer mocht duren. We zetten onze pot morgen nog wel eens op het vuur.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More