Home Belgisch Fonkelnieuwe oogst in Luminous Belge!.

Fonkelnieuwe oogst in Luminous Belge!.

by SANDRA REGENT

Een nieuw jaar zetten we bij Luminous Dash met veel plezier in met een fonkelnieuwe oogst van eigen bodem!

Met Trying leveren de jongens van Pingpongclub een intrigerende indiepopsong af die in het vaarwater van Balthazar drijft. De Gent-Kortrijkse band werd recentelijk finalist in Sound Track en mag al opnieuw de borst natmaken voor de preselectie in Humo’s Rock Rally begin februari.

(c) : Pingpongclub

De man achter Zandland is Niels Boutsen, beter bekend als Stoomboot. Zandland staat garant voor eigenzinnige jazz met beeldende, surrealistische teksten, in het Nederlands! Dat alleen al is genoeg om onze interesse te wekken. Dat en het feit dat we zot zijn van een goeie portie saxofoon. Het stevigere Geef Het Spook Geen Kans is dan ook een kolfje naar onze hand.

We kunnen niet genoeg krijgen van dat prachtige stemgeluid van Sarah Devreese aka Eyemèr. Het is niet alleen de stem en de muziek die mooi is maar ook de boodschap die Sarah brengt over mentale gezondheid, diversiteit en seksualiteit. Het breekbare Bird, You Can Fly is een soort anthem voor non-binaire personen met een mooie, ontroerende stukje als het zangkoor invalt. Dit blijft aan onze ribben plakken en verdient een plekje in onze lijst.

(c) : Eyemèr

Bij het Gentse Colour Plates houden ze duidelijk van kleur, getuige hun Lilly-White Girl. Dromerige, melodieuze indiepop die blijft nazinderen. De one-man-band van Lieven Lammens heeft net z’n debuut-ep uit die zeker de moeite waard is om te ontdekken.

No Monkeys. De afsluiter deze week is de aanstekelijke, feelgood nononse-rock voorzien van een stevige dosis grunge, punkpop en stoner met een knipoog van CandleBags. Zo horen we het graag bij Luminous Dash.

(c) : Candle Bags

Geloof ons vrij: 2020 belooft weer een interessant muziekjaar te worden!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More