Home ReviewsAlbum Reviews SCREENS – LOW (Eigen Beheer).

SCREENS – LOW (Eigen Beheer).

by Wouter De Sutter

Debuut-ep van het Gentse kwartet Talpe-Van de Putte-Van den Broeck- Peeters ofte Screens. Dat bekt net iets beter dan al die familienamen in één adem. De band brengt drie nummers en 15 minuten lang een geslaagde fusie van jazz – prominente rol voor de sax – en elektropop. Voldoende virtuositeit in deze conservatorium-rangen. Geen nood aan een zanger(es) of vocals om het verhaal te vertellen, het verschil te maken. Geheel instrumenteel dus, tenminste: als je abstractie maakt van de ooh-aah’s in de achtergrond aan het eind van het laatste nummer.

It Ain’t Easy Being Cheesy, die titel alleen al, laat de band van zijn meest uitbundige kant horen en kon ons nog het meest overtuigen. Het duel tussen keys en sax dat in stelling wordt gebracht is meer dan één beluistering waard. Met Low levert Screens alvast een eerste, aangenaam klinkend visitekaartje af. More to come, zo mogen we hopen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More