Home ReviewsAlbum Reviews SCHOOL IS COOL – Things That Don’t Go Right (Rockoco)

SCHOOL IS COOL – Things That Don’t Go Right (Rockoco)

by Bart Verlent

Exact 10 jaar geleden won School is Cool Humo’s Rock Rally, de editie waarbij onder andere Amatorski, Psycho 44 en The Sore Losers in de finale zaten. De band overleefde sindsdien verschillende ledenwissels en is nu aan haar vierde studio-album toe.

(c) School is Cool

Deze plaat is in een waas van classic rock opgenomen. Misschien heeft het recente vaderschap van Johannes Genard en Matthias Dijlen hen ertoe aangezet om meer ‘dadrock’ te willen maken.

Met opener Fifty Percent horen we stadionrock die dicht in de buurt komt van Simple Minds. Het nummer zet onmiddellijk de toon voor de rest van het album. We horen veel jaren 80 rock invloeden, gitaarsolo’s die in datzelfde decennium heel hip waren en bombastische arrangementen. Denk aan Bon Jovi, Meatloaf, Bryan Adams en andere hippe vogels van toen.


Gelukkig zijn er nog Close, In The Heat Of Summer, Things That Don’t Go Right, Playground en Masculinity waar Genard en co het toch bij de ‘less is more’ aanpak hebben gehouden en ze zo toch nog fijne popsongs afleverden. We zijn ervan overtuigd dat de andere songs met een meer ‘back to basics’ aanpak veel beter zouden klinken.

Het is in elk geval een heel afwisselende plaat geworden waarin School is Cool op avontuur is gegaan, maar zoals steeds zijn niet alle avontuurlijke dingen even geslaagd. De classic rock van de jaren 80 is zeer aanwezig op deze nieuwe plaat en wij vrezen dat niet iedereen heimwee heeft naar die bombastische songs.

De concerten van School is Cool in Gent en Brussel zijn al een tijdje uitverkocht. Je kan wel nog kaarten aanschaffen voor de show in de Antwerpse Trix op 18 april.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More