Home ReviewsAlbum Reviews SANTANA – Blessings and Miracles (BMG)

SANTANA – Blessings and Miracles (BMG)

by Hans Verhoeven

Santana, dat is de soundtrack bij hete zomers en de zonsondergangen zien ondergaan bij koele witte wijn en het rinkelen van vliegengordijnen op de achtergrond. Santana is Carlos Santana, meer dan begenadigd gitarist en op Woodstock, 1969 – zo stoned als een garnaal – meer dan uitmuntend. Het is die mix van Latijns-Amerikaanse muziek en zijn gitaarspel die hen miljoenen platen deed verkopen.


En dit is de nieuwste. Tel kwijtgeraakt, sorry. Maar onweer en rinkelende vliegengordijnen kondigen dit alles aan en dan krijgen we: meer van wat we kennen. Want het is nog altijd 1969 in het hoofd van Carlos. Soleert zichzelf buiten zinnen, maar hij komt ermee weg.

Maar niet met een overbodige cover van Whiter Shade of Pale, met Steve Winwood. Het zal wel een leuke reünie geweest zijn, die twee. America For Sale, en kijk, daar is Kirk Hammett die het wel een eer zal gevonden hebben om met de grote Carlos te kunnen spelen.

Maar veel eer valt er niet te rapen op Blessings and Miracles. Dochter Stella zingt het vreselijke Breathing Underwater maar als pa het overneemt, zoals op Mother Yes krijg je blues met brandende vuurkorven zoals in zomernachten vol ongedierte en de lampen waartegen ze zich kapot vliegen

Chick Corea doet mee op Angel Choir/All Together en dat is weer de Santana van vroeger en helaas van lang geleden. Maar goed, na een redactievergadering die even lang duurde dan het magistrale Soul Sacrifice op Woodstock, raakten we het eens: voor de liefhebbers.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More