Home ReviewsAlbum Reviews SAMOSH – Demo (Eigen Beheer)

SAMOSH – Demo (Eigen Beheer)

by Wouter De Sutter

Ja sire, er zijn nog metalheads… Vers van de Goedleven-pers: de eerste demo van het Gentse metal kwartet Samosh. Goeie naamkeuze als je van nature uit bent op het veroorzaken van wild kolkende mosh pits. Voorlopig weinig mosh pits. Wel een demo, drie fors gespierde nummers sterk, enkele dagen geleden vrijgegeven.

De eigen no bullshit-filosofie getrouw zet Samosh er drie maal de beuk in met een evenwichtig gestroomlijnde mix van verschillende metalstijlen. Niks op tegen, heelder dagen loos gaan op een eenzijdig dieet van speedmetal is ook maar zozo. Niet zo bij de heren van Samosh die een stuk intelligenter zijn dan dat en van jou hetzelfde hopen.

De vocale acrobatieën van Angelo Vlieghe, frontman en stuntzanger van dienst, vormen de kers op de luidruchtige taart. Met zijn stembereik kan hij net zo goed met Koreaanse keelklankzangers wedijveren als met lichtelijk overspannen death metal collega’s. Iedere metalband verdient zijn Angelo.

De demo vormt een aanloop naar een eerste album waaraan koortsachtig wordt gewerkt en naar een zomer met meer live shows dan beperkingen. Laat het ons hopen. Te ontdekken via Soundcloud en YouTube.

Soundcloud
YouTube

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More