Home ReviewsAlbum Reviews S A H E L – Vermiljoen (Eigen Beheer)

S A H E L – Vermiljoen (Eigen Beheer)

by Nel Mertens

We hoorden dit duo al atmosferisch knisperen in hun eerste twee singles Gelukstrein en Blauwe Nacht. Zangeres Helene Asselman en producer/multi- instrumentalist Sam Pieter Janssens (Driftwood, And Then Came Fall, SJ Hoffman, …) smolten samen tot het intiem klinkende S A H E L. Hun sound klinkt als vernieuwde Vlaamse indiepop, met alle luchtigheid, speelsheid maar ook fragiliteit die electropopelementen eraan toevoegen.

Ze hebben net hun debuutep Nieuwe Wereld uit (bij het label Klankkast) en die wordt met een hartverwarmend gebaar in samenwerking met Bandcamp aangeboden: op vrijdag 20/3 staat Bandcamp.nl zijn aandeel van de inkomsten van de verkoop af, waardoor elke eurocent dus rechtstreeks naar de artiesten gaat. En we weten allemaal dat ze deze steun – zeker nu – kunnen gebruiken.

De rest is aan jullie! Luister en bestel op 20/3 het debuut van S A H E L via Bandcamp!

Op Nieuwe Wereld vind je de twee eerste singles en vier nieuwe nummers, waarvan we er al eentje mogen laten horen. In Vermiljoen hoor je opnieuw de honingzachte stem van Helene en de instrumentale opbouw van deze track verraadt de kunde van deze twee muzikanten. Wat op het eerste gehoor als een zachte liefdesballade klinkt, bloeit open tot een bitterzoet bezingen van het vluchtige gevoel van een wegglippende geliefde om hem/haar te zien verdwijnen in het vermiljoen rood van de horizon. “We zijn de achterblijvers. Verscheurd in twee.”

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More