Home ReviewsAlbum Reviews ROOK – I (Eigen beheer).

ROOK – I (Eigen beheer).

by Nel Mertens

Psychedelisch met een hoekje af. Rook, als in damp, in smoor. En donker betoverend uit Gent. Kunstig creatief muziekcollectief Rook heeft zijn ep I uit, waarop we drie nummers vinden die een diepe indruk nalaten.

No Ocean was de eerste single met transcendentale klanken en volle geluidsgolven die we in april reeds te horen kregen, met de bijhorende videoclip die de oceaan in dook. Broos klinkend, maar sterk geconstrueerde soundscapes horen we ook in Unreach. Een uitzonderlijk knap staaltje van een sterke muzikale constructie duikt op rond 5min.30 seconden, wanneer diepzware bassen opduiken, geflankeerd door het geluid van strijkers waarrond de vocalen zweven. Experimentele doom die onthutsend fascinerend klinkt, krijgen we in Tantalize te horen. Een donkere track met meer contrasten dan de eerste, meer tantrisch meditatief klinkende.

Rook komt zijn triggerende debuut voorstellen in de Kinky Star in Gent op 23/6.  

Je kan de ep I digitaal verkrijgen via Bandcamp. Eind mei verschijnt deze ook op cd en eind juni zal deze ook in beperkte oplage van 100 stuks op vinyl te koop zijn.

Facebook / Bandcamp / Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More