Home ReviewsAlbum Reviews ROMANIE – Feelings (Eigen Beheer).

ROMANIE – Feelings (Eigen Beheer).

by Didier Becu

Moet dat nu weer, een artieste met een gitaar op de schoot? Weeral zo’n singersongwriter? Wel, het snaarinstrument zal wel geregeld in de schoot van de jonge West-Vlaamse liggen en voor ze het weet zal ze gecatalogeerd worden als een singersongwriter, maar toch is de muziek van Romanie anders. Zo anders dat je er vanaf de eerste luisterbeurt verliefd op wordt.

Volgens Romanie Assez zit de muziek in haar genen, en het kon niet anders dan dat de liefde in muziek resulteerde in het maken van eigen muziek. Het begon met thuis te zingen zoals iedereen dat wel eens doet, daar kwamen later optredens op feestjes bij, maar het was een stagiair van Motormusic die de jonge vrouw aanmoedigde om een ep te gaan opnemen. Zelf kan ze het amper geloven dat het schijfje er is, maar de ep bestaat en de zes eigen composities die erop staan tonen één voor één aan dat we met een talent hebben te maken. This is just the start of it.

Het handelsmerk van Romanie is eenvoud, en in haar geval siert haar dat dubbel. Zelf hebben we de songs bestempeld als luistermuziek. Songs die je hart weten te raken door zijn sobere bescheidenheid. Laat je ook niet vangen door de single Billy. Een ongelooflijk lekker nummer, maar door de tekst en de mondharmonica, zou je durven zweren dat Romanie bij country zweert. Hoewel je die invloeden in andere songs ook hoort, klinkt ieder andere liedje anders. Soms door er met een tamboerijn het ritme wat op te gaan vrolijken (This Is Not A Love Song), dan weer door op te vallen met haar breekbare stem (Burnt).

Ook de teksten hebben een grote betekenis. Net zoals bij haar muziek is ook de ongekunstelheid ervan zeer belangrijk. Het gewone leven is al moeilijk genoeg en daarom zingt Romanie op de schitterende en pakkende opener Runaway simpelweg over de ontgoocheling die de liefde met zich kan meebrengen.

Concertdata:

Concertdata:

21/08 Gent, Café De Loge
10/08 Kortrijk, Bolwerk
14/08 Festival Bokal in Deerlijk.

https://www.facebook.com/romaniemusic/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More