Home ReviewsAlbum Reviews RICK DE VIK – Zweten Van De Leute (POW).

RICK DE VIK – Zweten Van De Leute (POW).

by Björn Comhaire

Hiphoppers die zichzelf niet al te serieus nemen, er zijn er niet zoveel. Gentenaar Rick de Vik (aka Robbe Baudu aka Raab) maakt echter veel goed! Met zijn nieuwe mixtape Zweten Van De Leute geeft hij ons een inkijk in de dagelijkse beslommeringen van een ouder wordende hip-hopper (Baudu is bijna dertig). Een leven dat niet zo gek veel verschilt van dat van jou en mij, zo blijkt.

(c) Rick De Vik

Twaalf hilarische nummers lang, waarbij we dikwijls luidop moesten lachen, heeft Rick de Vik het over het feit dat hij nog steeds een voorlopig rijbewijs heeft omdat hij al drie keer zakte voor zijn examen (Domme Waggie), over de fysieke ongemakken die samengaan met 25 worden en hoe Gaviscon daarbij kan helpen (25), over het feit dat hij een pacifist is met een agressieprobleem (Pyjama Sessies Deel Twee) en ga zo maar door.

Vergis je echter niet. De teksten van de Vik zitten intelligent in elkaar. Elk nummer barst van de kleine, grappige en soms wat pijnlijke observaties over het leven van alledag. Een beetje zoals goede stand-up comedy maar dan met een beat en een melodie eronder. Ook de kwaliteit van de productie is trouwens top.

Een absolute aanrader!

De mixtape van Rick de Vik wordt op vrijdag 17 mei voorgesteld tijdens de Zweten Van De Leute Mixtape Release Fuif in de Charlatan in Gent.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More