Home ReviewsAlbum Reviews RICHARD VON DER SCHULENBURG (Rvds) – Moods And Dances 2021 (Bureau B)

RICHARD VON DER SCHULENBURG (Rvds) – Moods And Dances 2021 (Bureau B)

by Patrick Van Hauwaert

Graaf Richard Von Der Schulenburg of, zoals hij graag door het leven gaat, RVDS, liet zich voor deze Moods And Dances 2021, maar al te graag inspireren door de exotica en de gouden jaren van de library music. Voor je stopt met lezen, ondanks kernbegrippen als exotica en library music, is deze plaat geen pastiche geworden.  Het werd eerder een passionele plaat met een knipoog naar de toekomst.   

Omdat we ook weer niet alles au serieux moeten nemen zit er een vette knipoog in de titels verscholen. Namen als Mr Yamaha’s Summer, Rolands Night Walk of Flowers For The Farfisa Sphinx verwijzen uiteraard naar de instrumenten die een duidelijk rol toegewezen kregen op deze nummers. Het is mogelijks de excentrieke manier van de graaf om ons z’n indrukwekkende collectie aan synths te tonen. Maar anderzijds is het ook een aangename manier een beetje klaarheid te brengen in deze elektronische jungle. Want dat is Moods And Dances 2021 wel een beetje.  

De plaat valt het best te catalogeren onder “intergalactische trip” langsheen allerlei genres. Van krautrock tot meditatie en alles daartussen. Geniet van de palmbomen, de vogels een jazzkroeg of de piramides. Geniet van de rust en de schijnbare eenvoud. Uitschieter op deze plaat is Dance Of The Space Pentax, dat ons niet alleen naar hogere sferen brengt, maar dat ook nog eens heel toegankelijk is met een zeer herkenbare melodie.

Moods And Dances 2021, is er vooral een voor de liefhebbers van elektronische muziek, die zullen er alvast een vette kluif aan hebben.

Mr. Blue Boogie

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More