Home ReviewsAlbum Reviews RHEA – 108 Minutes That Changed The World (Wool-E Discs)

RHEA – 108 Minutes That Changed The World (Wool-E Discs)

by Patrick Bruneel

Deep Space Music staat er als tag op de bandcamp pagina bij 108 Minutes That Changed The World. Nummer elf in de Belgian Neumesik-reeks en de vijfde voor Rhea aka Mark De Wit. Zijn vorige vier bracht De Wit uit op zijn eigen Rhea Music, al zal de toetreding tot de Wool-E familie ongetwijfeld als een soort thuiskomen aanvoelen voor de synthesizerman.

Hij draagt deze cd op aan Yuri Gagarin, de eerste man in de ruimte. De Wit kreeg de kans om dit werk voor het eerst live te laten horen in het Brusselse planetarium op 19 mei laatstleden, samen met Galactic Underground en Ron Boots. Samen verzorgden ze een avondje kosmische muziek, gewijd aan de gerenommeerde Berlijnse School.

In de ruimte mag het wel stil zijn (alzo spreken de fysici die het kunnen weten), Rhea zorgt toch voor een passende soundtrack. Het is bijna alsof Rhea muziek heeft gemaakt bij de iconische beelden van de eerste ruimtewandeling en er maar geen genoeg van kreeg. Dus maakte De Wit drie nummers, samen iets meer dan een uur muziek. Kosmische muziek in de letterlijke betekenis. We mogen mee op reis met What Gagarin Saw, het openingsnummer dat meteen een trip van 37 minuten vormt.

We gaan de beelden nog eens bekijken en dan het derde deel van 2001, A Space Odyssee erachteraan. Met deze muziek erbij, jazeker. Het is namelijk heerlijk zwelgen in de bedwelmende kosmische tonen die Rhea op dit album heeft gezet. Vzor en zeker Weightless Cedar zijn aanzienlijk korter maar houden de sfeer wel vast. Wie houdt van Tangerine Dream en Klaus Schulze, de Berlijnse School dus, mag deze plaat niet aan zich voorbij laten gaan.

www.rhea.nu

www.wool-e-discs.be

http://belgianneumusik.be/album/wed037-108-minutes-that-changed-the-world

www.belgianneumusik.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More