Home ReviewsAlbum Reviews AERODYN – Aerodyn (Wool-E Discs)

AERODYN – Aerodyn (Wool-E Discs)

by Patrick Bruneel

De tiende release in de reeks Belgian Neu Musik van Wool-E Discs is een specialleke. De cd zit gevat in een 28 pagina’s tellend boekje met unieke foto’s van Deinzenaar Alain Kinet. Het boekje waarin achteraan de cd zit opgeborgen, zit bovendien in een quasi doorschijnende enveloppe ter bescherming. Inderdaad, een uitgave buiten categorie en daardoor ook meteen beperkt tot 100 genummerde fysieke exemplaren.

Kinet is tevens een van de drie muzikanten die dit project ten uitvoer brengen. Hij zorgt voor de samples, stem en programmering. Philippe Wauman (elektronica, programmering, aka Anantakara ) en Jan Buytaert (synthesizers, ook The Roswell Incident) zijn net als Kinet actief binnen het ambientgenre. Al is de term ambient voor dit éénmalige project toch wel veel te beperkt.

Zeker in openingsnummer Thin, dat vol kleine geluiden zit. Belletjes, strelingen van dingen, metaalgeluidjes maken dit tot een sterk stuk luistermuziek. In Breath speelt het trio vooral met stemmen, en die mogen wel eens opdringerig en spookachtig van toon zijn. Bijna als een David Moss die geen zin heeft om een cover te maken maar een stukje heeft ingezongen voor een spookhuis. Zet daar wat naar industrial neigende klanken onder en Aerodyn heeft elke geïnteresseerde in niet alledaagse avontuurlijke muziek bij zijn nekvel.

De andere drie nummers, iets meer dan een half uur, zijn minder indrukwekkend en onderscheidend in vergelijking met de twee openers. Niet dat er iets mis mee is, integendeel. De drie stukken klinken gewoon meer als ambient zoals iedereen het kent en zijn minder verrassende nummers die minutieus in elkaar geknutseld werden.

Generations heeft nog een tranceverwekkende beat die krautrockgewijs blijft doorgaan en zo uitermate effectief wordt. Met het titelnummer en ook de afsluiter Clock gaat het trio in bezinning, helpt ons tot rust komen. Als een nagenieten van een fascinerend parcours dat de zintuigen net te veel op de proef heeft gesteld.

BANDCAMPwww.wool-e-discs.be
www.aerodyn.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More