Home ReviewsAlbum Reviews RAMONA – Fool (Starman Records).

RAMONA – Fool (Starman Records).

by Björn Comhaire

De muziekwereld wordt compleet gedomineerd door mannen. Niet alleen bestaan de meeste bands (voornamelijk) uit mannen, ook de roadies, technici, managers, producers, platenbazen, distributeurs en zowat iedereen die iets te zeggen heeft in de business is mannelijk. Hoe dat zo gekomen is en of daar iemand schuld aan heeft, is voer voor een andere discussie, maar het is toch met enige “vreugde ende blijdschap” dat we nog eens een nummer van een vrouwenband mogen bespreken.

Ramona is het kwartet rond zangeres/pianiste Ramona Verkerk en klinkt een beetje als de rebelse en ietwat weemoedige vriendin van Cozin. De nieuwe single Fool met bijhorende videoclip komt uit hun debuutalbum RAMONA dat in mei 2017 verscheen.

Fool gaat over de liefde, de angst om jezelf te verliezen in de ander en hoe je daar mee omgaat. Niets nieuws onder de zon, maar zo mooi en fragiel gebracht dat het naar de strot grijpt. Het subtiele pianospel van Verkerk, de prachtige cello van Juno Kerstens, de buitenaardse geluiden van de Casio van Hanne Torfs en de meerstemmige samenzang tillen het nummer uit boven de massa.

De videoclip, die werd gesponsord door het Belgisch syndicaat der tandartsen en de NMBS (flauw grapje), vertaalt dat gevoel van melancholie mooi in beelden.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More