Home ReviewsAlbum Reviews PVGBEATS – Autumn Break

PVGBEATS – Autumn Break

by Bart Verlent

Pieter Van Gucht is een hiphop-producer uit Hamme die onder de naam PVGbeats de beats verzorgde van onder andere: Jones, Lionel Kemp, MDK, Mickey… Deze herfts maakte hij, tijdens een twee weken durende vakantie, elke dag een instrumentale track. Aan het einde van die vakantie bundelde hij die nummers in de ep Autumn Break.

Op deze ep staan zes tracks die eigenlijk instrumentale hiphop zijn (we kunnen het ook triphop noemen). Elke song heeft een chille downtempo beat waar Van Gucht op bouwde met samples en soundscapes. Veel afwisseling zit er evenwel niet in de nummers, telkens denken we dat hij iets opbouwt maar dan blijft de sample of soundscape heel de song terugkomen.

Autumn Break is een leuke uitstap van PVGbeats en toont wat deze producer allemaal in zijn mars heeft. Wanneer hij samenwerkt met rappers valt het niet echt op dat zijn tracks zo monotoon zijn maar op deze ep dus wel. Misschien moet hij er de volgende keer toch iets meer variatie in brengen, anders krijgen we wat het gevoel dat zijn tracks meer muzikaal behang zijn dan echte songs.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More