Home ReviewsAlbum Reviews PUNTJUDITH – Snelweg (Eigen Beheer)

PUNTJUDITH – Snelweg (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Vorig jaar maakten we kennis met de muziek van de Amsterdamse Judith Rijsenbrij, beter bekend als Pundjudith. Na drie singles krijgen we eindelijk de debuutep Snelweg die Judith inblikte in een afgelegen vuurtorenhuis, samen met producer Wannes Notenbaert en drummer Adriaan Stoop.

© Puntjudith

Met deze ep raast Puntjudith, met rake Nederlandstalige teksten en elektronische beats, door de overprikkelende gedachtestroom van de millennial heen. Ze vraagt zich af waar we heen gaan in deze chaotische wereld die piepend tot stilstand kwam.

Na de singles Missen, Lichter en Sabotage wisten we al dat deze Nederlandse een origineel muzikaal pad had gekozen en dat haar teksten veel diepgang hebben. Met de andere drie nieuwe songs die op deze ep staan, bevestigt ze diezelfde weg. Met subtiele warme beats, stevige soundscapes en vlijmscherpe woorden pakt ze ons helemaal in.

Met Zomer In Oktober brengt ze zelfs een wondermooie ballade. De donkere electro moet hier plaats maken voor warme piano- en trompetklanken. Hier laat Judith horen dat ze niet één richting bewandelt en zelfs kan ontroeren.

Snelweg is een sublieme ep met veel afwisseling. Toch kan ze op elke track echt wel een Puntjudith-stempel kleven met een ijzersterke sound en eigenzinnige teksten.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More