Home ReviewsAlbum Reviews PUNCHLINE HUNTING SEASON – Lonesome In Aisle 7 (The Ghost Is Clear Records / Tomb Tree Tapes)

PUNCHLINE HUNTING SEASON – Lonesome In Aisle 7 (The Ghost Is Clear Records / Tomb Tree Tapes)

by Bootsie Butsenzeller

Al aan hun derde ep toe, edoch een nieuwe ontdekking voor ons, deze stevige Antwerpenaren. Die nieuwe ep, zowel beschikbaar op alle digitale streamers als cd en cassette, telt vier tracks met wortels in post hardcore, mathrock en vleugjes zwaar metaal.

Extra punten scoren ze bij ons alvast voor de originele bandnaam, maar ook hun sound staat als een bunker. Ze hadden niet misstaan in het roster van het helaas ter ziele gegane Antwerpse label Conspiracy en bijgevolg ook niet bij hun Amerikaanse collega’s Hydrahead die o.a Isis, Knut en Tribes Of Neurot onder de vleugels hadden.

In deze regionen situeren ze zich dan ook. Rollende glazige baslijnen, vitriool gitaren die ook subtiel uit de verdomhoek durven komen, polyritmisch drumwerk en scream vocalen. Het is helaas dit laatste waar we na verloop van tijd een beetje op afknappen. De tracks blinken uit in originele wendingen, knappe breaks en tempowisselingen, maar de zang schuwt helaas het clichématige niet. We hadden graag datzelfde gevoel voor dynamische opbouw ook in de vocalen ontwaard om helemaal voor de pas geslepen bijl te gaan.

Maar wie zijn wij tenslotte? Hardcore en metalheads aller lande kunnen dit blindelings aanschaffen me dunkt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More