Home ReviewsAlbum Reviews PSYCHO 44 – Call Of The Void (Eigen Beheer).

PSYCHO 44 – Call Of The Void (Eigen Beheer).

by Didier Becu

Moeders en vaders, sluit uw dochters op: Psycho 44 is terug! Als we goed hebben geteld, dan is het ondertussen al zo’n vijf jaar geleden sinds hun debuut Suburban Guide to Springtide uitkwam. Ondanks de lovende recensies, werd het nadien eigenlijk (veel te) stil rond de rocknoiseband uit Grobbendonk. Maar nu is de band die de support van de Queens Of The Stone Age mocht doen (gekozen door Homme himself) er eindelijk met nieuw materiaal. En tja, als je weet dat het Thomas Valkiers is die achter de knoppen zat dan moet je geen seconde schrik hebben dat de Antwerpenaren ook maar één decibel hebben toegegeven.

Net zoals vroeger gaan de gitaren onverbiddelijk met de elektronica in duel. Een innemende strijd die resulteert in bijna 4 minuten poppy noise dat tamelijk dicht aanleunt bij het beste van Millionaire, en dat wil toch wat zeggen vooraleer we zoiets durven schrijven.

Om het korter te zeggen: Psycho 44 is er weer helemaal klaar voor. De eerste show die de Antwerpenaren gepland hebben is in het kader van Kontzert in de Charlatan in Gent, en dat op 31 oktober.

Trouwens als je als band zin hebt om hier de support act van te zijn, schrijf je dan vliegensvlug in op het concours dat via Poppunt loopt.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More