Home ReviewsAlbum Reviews PRUILLIP – Pruillip (Cortizona)

PRUILLIP – Pruillip (Cortizona)

by Patsker Omaer Beguin

Als het over veelzijdige releases gaat dan is het Belgische Cortizona label toch wel een extra groot buitenbeentje aan het worden. Met hun laatste uitgave van het jaar 2023 kleurt men echt nog eens over alle mogelijke lijntjes die Cortizona in haar bestaan reeds ‘overkleurd’ heeft.

We stellen aan jullie voor: Pruillip. Pruillip is een nieuw Belgische duo bestaande uit gitarist Louis Evrard (Bert Dockx Band, Grid Ravage) en drumster Annelies Van Dinter (Echo Beatty, Naga Ghost) die ook de naargeestige en troosteloze vocalen op deze verbazingwekkende sludgeplaat (jawel je leest dit goed) voor haar rekening neemt.

Pruillip is een dampende plaat met lekker repetitief gitaargeronk, dat door de in weemoed gedrenkte zang van Van Dinter een eigenzinnig karakter krijgt. Het duo zweept met psychedelische sferen op hun ouderwets kort afklokkende debuutplaat. Evrard speelt geen riff te weinig of te veel. De plaat blijft hierdoor gedurende de volledige trip haar vervuilde slonzige spanning aanhouden. Pruillip gonst, knort en gidst de luisteraar met emotioneel gestuurde slugdegalmen naar een geestverruimende geluidsdimensie.

Het geluid en de stijl van Pruillip situeert zich tussen Mammoth Weed Wizzard Bastard en Earth in hun beginperiode. Evrard en Van Dinter laten het ook niet na om wat experimentele splinters te verwerken en knallen ons met deze sterke debuutplaat een nieuw muziekjaar in.

Cortizona verraste ons wederom en zette met deze Pruillip release onverwacht de nekspieren in beweging, zalig.

BANDCAMPINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More