Home ReviewsAlbum Reviews PRIMAL CREATION – Demockracy (Eigen Beheer)

PRIMAL CREATION – Demockracy (Eigen Beheer)

by Theo De Rycke

België is weer een thrashmetalband rijker.  Na 3 jaar rond te touren in Vlaanderen en nummers te schrijven is Primal Creation de studio ingedoken om hun debuutplaat Demockracy op te nemen.

Dit schijfje bevat 9 tracks waarbij progressive rock, old school thrash metal, melodic rock door de blender zijn gegooid en het tot genre modern thrashmetal is gedoopt.

De songs zijn heel ritmisch en gaan gepaard met over het algemeen vrij ruwe vocals, soms tegen het growling aan.

Wat zo leuk is aan deze plaat is dat de songs vrij afwisselend zijn door de tempowisseling, melodieuze solos en vrij strakke riffs en dit terwijl de songs nog altijd vrij straight in your face zijn.  Wat ook nog verrasend is, is dat op de slottrack …Of Diminishing Returns erop plots nog een 80’s glamrock stem bij komt (of duetteert de zanger met zichzelf?).

Allicht weet Primal Creation met dit debuut zijn plaatsje wel in te nemen in de Belgische metalwereld en zullen ze deze zomer waarschijnlijk wel op een of ander festivalletje te zien zijn.

THEO DE RYCKE

Facebook

Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More