Home Belgisch PORTLAND- Lucky Clover (PIAS).

PORTLAND- Lucky Clover (PIAS).

by Wout Meganck

Tenzij je de voorbije maanden op een andere planeet vertoefde, weet je dat Portland de jongste editie van de Nieuwe Lichting van Studio Brussel won. Iedereen was wild van hun cover van alt-j (Matilda) en hun eerste single Pouring Rain.

Deze zomer waren ze dan ook een graag geziene band op de festivals. Op hun Facebook-pagina kun je allerlei filmpjes vinden van hoe ze Pouring Rain probeerden te zingen, het publiek was er wild van.

Niemand die er echt stil bij staat, maar ze hebben eigenlijk nog maar die ene single uit. Nu is er eindelijk de langverwachte tweede en die heet Lucky Clover.

Met deze nieuwe single maken ze duidelijk dat ze geen ééndagsvlieg zijn. Het is opnieuw een wondermooi, melancholisch nummer geworden over de blues die je voelt als je een klavertje vier vindt. Het gevoel dat je hebt dat je nadien niets meer kan verwachten en alles al gehad hebt. Het klinkt wat banaal als we het zo beschrijven, maar Lucky Clover is ronduit prachtig.

Portland heeft het druk dit najaar. Je kan ze op de volgende plaatsen aan het werk zien:

8/10 @ De Meent, Beersel
25/10 @ Cultuurcentrum Evergem
02/11 @ De Posthoorn, Hamont
08/11 @ Ancienne Belgique, Brussel
11/12 @ Het Depot, Leuven
14/12 @ Muziekodroom, Hasselt
15/12 @ Villa Bota, Brugge
19/12 @ Trefpunt, Gent
20/12 @ Trix, Antwerpen
21/12 @ 4AD, Diksmuide

Portland VI.be

Portland Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More