Home ReviewsAlbum Reviews POPPEL – Alright

POPPEL – Alright

by Patrick Van Hauwaert

Als je een zwak hebt voor lo-fi, shoegaze en het een leuke hobby voor je is om dromerig naar het publiek te staren terwijl je een gitaar of bas vasthoudt, dan ben je aan het juiste adres bij de heren van Poppel.  Niet dat ze nog een extra bandlid zoeken, dat niet, maar muzikaal zit het snor.   Na hun debuutcassette, Couldn’t Care Less, steken ze nu van wal met Alright, een 4 tracks tellende cd dat we onder ons gezegd nog steeds gewoon een ep noemen.

Maar de 4 tracks die op deze release staan tellen wel, dat moet je er meteen ook maar bij zeggen.  Onder het moto no fillers, only killers zorgen deze vier heren voor een sound die zwanger is van jengelende gitaren, dromerige deuntjes en navelstarende liedjes.

Niets mis mee uiteraard, meer nog het is gewoon geweldig.   Maar helaas ook een beetje geweldig kort. En dat is dan volgens mij gewoon omdat iedere song tot op gram afgewogen is.   Toen ze bij de opnames vroegen mag het iets meer zijn, hebben ze daar alle vier volmondig en overtuigd neen opgezegd.  Getuige daarvan zijn de teksten en songs die millimeterwerk zijn.  Nauwkeurig afgelijnd en zonder gevaar om vervelend of langdradig te worden.  Net lang genoeg zodat je ze kan innemen, opsnuiven en terug loslaten, zodat je klaar bent voor de volgende.

Favorieten van de ep zijn voor mij Plain en Dumb  maar dat neemt niet weg dat ook Certain en ReAppear meer dan de moeite waard zijn.

Het wordt nu wachten op een volwaardige release met een tiental nummers erop die kwalitatief even goed is als deze, maar vooraleer het zover is zullen ze ongetwijfeld nog op tal van podia opduiken deze zomer.

Mr Blue Boogie

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More