Home ReviewsAlbum Reviews PIETER-JAN VAN CAMPENHOUT Tragic Magic Man (Fons Records)

PIETER-JAN VAN CAMPENHOUT Tragic Magic Man (Fons Records)

by Bootsie Butsenzeller

Tragiek en magie, het zijn twee soms moeilijk te rijmen begrippen, maar niet voor PJ Van Campenhout. Gezegend met een pracht van een stem en tonnen talent, waar menig over het paard getild one hit wonder méér dan één arm veil voor zou hebben, nam hij die magie vaak zelf op in z’n kamer, maar was zelf nooit tevreden genoeg om het daadwerkelijk op een album te droppen.

De tragiek van zijn strijd met de demonen, schorpioenen en andere kwelgeesten in zijn hoofd, eindigde hij zelf in 2014. Enkele vrienden en zijn toenmalige vriendin zangeres/actrice Fien Maris beslisten om drie jaar later, de wereld postuum dan toch in contact te brengen met zijn muzikale zieleroerselen, we mogen dat gerust toejuichen.

Verdeeld onder z’n pseudoniemen Cervantes en Don Christoban krijgen we vaak hemelse popsongs, al dan niet met een donkere wolk waardoor een zonnestraal zijn uiterste best doet om ons te verlichten en verwarmen. Beatles-harmonieën, lofi pracht à la Guided By Voices, fingerpicking blues, achteloze piano niemendalletjes en potige rockers vormen een heuse vriendenschaar op deze vinyldubbelaar.

Daarbovenop steeds die stem die het midden houdt tussen Mark Linkous, Elliott Smith en Marc Bolan. Soms bijgestaan door zijn eigen vriendenschaar  Steven Holsbeeks, de Timmen Coenen en Maes, Igor Paszkiewics, Ina Leys, Annelies Van Dinter en Fien Maris.

Tragic Magic Man is dus niet enkel gewoon een steengoede plaat, het is een prachtig verbond als eerbetoon aan een talent dat de wereld verdiend.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More