Home ReviewsAlbum Reviews PENELOPE ISLES – Which Way To Happy (Bella Union)

PENELOPE ISLES – Which Way To Happy (Bella Union)

by Bart Verlent

In 2019 debuteerde Jack en Lily Wolter onder de naam Penelope Isles met Until The Tide Creeps. We merkten toen op dat dit duo fijne indiepopsongs bracht waar af en toe een hoek van is. Het album werd overal goed onthaald en aldus kregen ze voor de opvolger meer middelen dan voor de voorganger, die ze volledig DIY inblikten. Voor Which Way To Happy kregen broer en zus de hulp van producer Dave Fridmann (Mercury Rev, The Flaming Lips, Tame Impala…) en zorgde Fiona Brice (Placebo, John Grant, Lost Horizons) voor de arrangementen.

© Penelope Isles

De songs ontstonden in een huisje in Cornwall, waar het allemaal wat uit de hand liep door een teveel aan alcohol. Daarna namen ze de songs op in Brighton en in hun ouderlijk huis in Cornwall. Fridman mixte het geheel en Brice kleurde de nummers verder in met rijke arrangementen. Ook al begon de basis vrij chaotisch toch levert hett mooie dromerige songs op die diep raken.

Tijdens de opnames en het schrijven van dit album werd de band tussen broer en zus nog versterkt. Deze langspeler gaat over gevoelige en complexe emoties en een verlangen om het leven te vieren in al zijn facetten. Ook hadden ze de ambitie om een zeer eigentijds album te maken. Dat laatste is hun zeker en vast gelukt.

De songs op dit album zijn beter uitgewerkt dan op het vorige album. Zo krijgen we een veel rijker Penelope Isles-geluid dan voorheen en dat doet de composities van dit duo alleen maar goed. Met dit album bewijzen de twee dat ze een blijvertje zijn in het Britse-indiepop milieu.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More