Home ReviewsAlbum Reviews PAVLOVE – SAVAGES (Eigen Beheer).

PAVLOVE – SAVAGES (Eigen Beheer).

by Kennet De Bondt

De Belgische groep Pavlove releaset de nieuwe single Savages met de bijpassende clip. Het is tevens de eerste single van hun nieuwe ep die uitkomt op 8 november. De ep wordt voorgesteld in de Vooruit op 19 november. De nieuwe, duistere klank van de band zal daar zeker voor een verrassing zorgen.

Het ruwe en rauwe nummer klinkt psychedelisch vanaf de eerste noot en houdt deze trend smaakvol aan. Maar waarover gaat het eigenlijk?
Pavlove legt uit:”Het nummer is geïnspireerd door een viraal interview met R. Kelly eerder dit jaar, waarin hij voor het eerst praat over zijn seksschandalen (seks met minderjarigen, kinderpornografie, zijn harem van jonge, gemanipuleerde vrouwen, misbruik en geweld). Hij heeft misschien de naam van een vrouw, veel sympathie en respect heeft hij niet voor ’t vrouwelijk geslacht. De tekst van Savages bevat allerlei referenties naar zijn perversiteiten, maar kan ook gezien worden als een algemene aanklacht tegen een globale cultuur die intimidatie, aanranding en verkrachting vaak banaliseert.”