Home ReviewsAlbum Reviews PAULETTE VERLEE – Reworks (V2 Records)

PAULETTE VERLEE – Reworks (V2 Records)

by Hans Lenvain

Na enkele singles gelost te hebben gedurende afgelopen maanden, is Paulette Verléé – zoals het hoort – uit de studio gekomen met haar ep Reworks. Een album waar we naar uitkeken want het zou wel eens dit album kunnen zijn dat haar wat meer exposure bezorgt en wat meer luistermogelijkheden geeft in de grote wondere wereld der muziek.

Liet ze zich in het verleden nog inspireren door Erik Satie of François Couperin, dan zocht ze het deze keer een pak dichter bij huis. Namelijk bij artiesten van bij ons en dan nog niet van de minsten. Oscar And The Wolf (Strange Entity), Bazart (Goud), Selah Sue (You), Tamino (Indigo Night), Angèle (Taxi) en Charlotte de Witte (Doppler) ontsnapten niet aan het oor van Paulette. Ze wist hun liedjes vakkundig te fileren om ze dan, pianogewijs, terug op te bouwen.

Bij de ene song bleek een klein flinterdun mesje voldoende, bij andere nummers was het het grote, gekartelde mes waar oma in de vorige eeuw nog dikke sneden brood mee sneed voor het ontbijt (altijd met het mes van je weg snijden!). Maar klein of groot mes: ieder nummer werd met respect herwerkt en dat hoor je.

We zouden hier kunnen vertellen wat onze favoriete nummers zijn, maar een snelle rondvraag leerde ons dat dat voor ieder van ons verschilt. Uiteraard zijn we allemaal geneigd de nummers te kiezen die het best bij onszelf aanleunen.
En het zal uiteindelijk die herkenbaarheid zijn waarvan wij denken dat dit album wel eens hoge ogen kan gooien.

Ga dat horen! En ga dat zien!

Facebook / Instagram / Concertagenda


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More