Home ReviewsAlbum Reviews OTHER LIVES – Sicily Sessions (demos) (PIAS)

OTHER LIVES – Sicily Sessions (demos) (PIAS)

by Bart Verlent

Zes maanden geleden verscheen het meesterwerk For Their Love van Other Lives. Normaal zou de band dat album voorstellen op Les Nuits Botnanique dit jaar. Maar ja, door het alomtegenwoordige virus werd heel de tournee afgeblazen. Dat bracht frontman Jesse Tabish op het idee om de demo’s van hun laatste plaat uit te brengen. Enkel op gelimiteerde cassette en als digitale download.

(c) Other Lives

Op deze plaat hoor je de pure versies die Tabish opnam met zijn vrouw Kim in Sicilië. Na de verkiezingen van 2016 hadden Jack en Kim even genoeg van States en kozen ze ervoor om rond te trekken door Europa. Op het Italiaanse eiland in het klein dorpje Castellammare Del Golfo schreef het duo de basis voor For Their Love.

Other Lives staat bekend voor hun indrukwekkende arrangementen. De demoversies zijn evenwel ontdaan van alle laagjes. Deze naakte versies zijn even intens als de nummers die op de plaat zijn beland. Hier en daar hoor je echt wel het demo-gehalte omdat niet alle tracks even goed zijn opgenomen en door de abrupte eindes, maar dat mag de pret niet bederven.

Voor wie het album For Their Love heeft zijn deze Sicily Sessions een must, maar ook voor wie nog nooit iets van Other Lives heeft gehoord is dit album een aanrader. De pure schoonheid van deze kwetsbare nummers laat niemand onberoerd.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More