Home ReviewsAlbum Reviews OPERATION HURRICANE – White Walls

OPERATION HURRICANE – White Walls

by Filip Verbeeck

Operation Hurricane is een Nederlandse band uit Haarlem. Het trio noemt hun eigen stijl pseudo-grunge, een fusie van grunge, prog, punk & pop. White Walls is de debuutep van de band.

Het eerste nummer WW//BC is direct een earcatcher. Lekker stevig rocknummer. Undefined heeft een toffe instrumentale intro met een snerpende gitaar. Een leuk refrein met een hoog meezing gehalte. Ook een heel sterke break halverwege het nummer.

Bittersweet is een trager nummer dat in het midden van de song losbarst in een pompend grungy nummer met een zeer sterke gitaar. Jammer dat de zang hier niet altijd even goed bij aansluit.

So It Goes begint zeer rustig met alleen een tokkel op gitaar en zang. Het nummer evolueert naar een soort van bluesrocksong om nadien een paar versnellingen hoger te eindigen met een wall of sound.

Lose Control gaat verder op hetzelfde elan. Rustige stukjes afwisselen met bonkende drums, luide gitaren en een alom aanwezige basgitaar.

Operation Hurricane is een jonge band met heel veel enthousiasme, een goede sound en toffe zanglijnen. De zang is wel niet altijd even goed en dat is jammer genoeg soms storend.

Leuk plaatje maar volgens ons ook niet meer dan dat.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More