Home ReviewsAlbum Reviews ONE FRAME MOVEMENT – One Frame Movement (Eigen Beheer)

ONE FRAME MOVEMENT – One Frame Movement (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Dat er in België altijd plaats is voor meer jazz, vinden wij goed nieuws. Deze keer is het niet Brussel, Gent of Antwerpen maar zijn het de Kempen waaruit One Frame Movement ontsproot. De band liet een tijdje geleden al van zich horen met single Caligari en nu is er de debuut-ep One Frame Movement.

One Frame Movement – (c) Anton Thys

Marijn Claeys, Mathijs Borms en Sander De Block openen sterk met Movement In Nine. Waarom je beperken tot vier beats per maat, als het ook in negen kan? Zalig hoe ze jazz en blues met mekaar vermengen tot een swingend dansnummer voor mensen die niet bang zijn van oneven getallen. Iets klassieker klinkt Stokstaart waarin de melancholische warme klank van de elektrische piano ons doet wegdromen. Waddle Skedaddle gaat door op hetzelfde elan en bevat een vette knipoog naar Un Poco Loco van pianovirtuoos en één van onze all-time heroes Bud Powell.

Temper Turns start dan weer met constant doorlopende piano arpeggio’s die het nummer voortstuwen terwijl Claeys er met enkele uitgemeten aanslagen een thema overheen tekent. In het tweede deel neemt de melodie het helemaal over, en vliegen de blue notes je regelmatig om de oren.

Afsluiten doen ze met het heerlijk bezadigde Caligari waarin de trompet van gastmuzikant Cedric Van Overstraeten de hoofdrol afwisselt met de elektrische piano van Marijn Claeys. Muziek voor laat op de avond in een jazzkroeg met kaarslicht en een goed glas drank naar keuze.

One Frame Movement live:
15/03 – Bar Brul, Antwerpen
21/03 – Kraakavond in CC De Mol, Lier
19/04 – Café Zeezicht, Antwerpen
26/04 – Budascoop, Kortrijk (live soundtrack)
14/05 – Cafee Cabron, Antwerpen

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More