Home ReviewsAlbum Reviews ONASANDER, ASHTORETH, GYDJA – Animic Atmospheres (Winter-Light)

ONASANDER, ASHTORETH, GYDJA – Animic Atmospheres (Winter-Light)

by Patrick Bruneel

De postduivin werkt niet altijd goed mee. De gezondheid ook niet. Het voortdurende kwakkelweer is slopend voor onze fysieke gezondheid. Verkoudheid of allergie aan één of ander, het kan allebei. Uitsluitsel daarover hebben we niet. Waar we wel uitsluitsel over hebben is dat we geen seconde hoefden te twijfelen dat Animic Atmospheres een uitstekende cd zou zijn gezien het een samenwerking betreft tussen drie gerenommeerde artiesten binnen het veld van dark ambient en drones.

Het album is geïnspireerd op de filosofie van Rudolf Steiner, die het, in zeven gesprekken in Berlijn in het eerste kwartaal van 1918, had over de connectie tussen dood, geest en het universum. Die gesprekken werden later gebundeld in het boek Earthly Death and Cosmic Life. De link tussen sterven, de ziel en de kosmos vormt de essentie van de tekst en nu ook van deze cd.

De collaboratie tussen Maurizio Landini, Peter Verwimp en Abby Helasdottir, de echte namen van de drie samenwerkende artiesten, is dan ook dé release binnen het genre die iedereen die wel eens dark ambient, drones en andere geestverruimende klanken tot zich neemt, eens gehoord zou moeten hebben.

Het gelaagde werk, opgedeeld in acht hoofdstukken, eentje meer dan de gesprekken waardoor ze zijn geïnspireerd, verklanken prima de intenties van Steiner en houden ook het werk van de drie afzonderlijk in ere. Samenwerken biedt steevast een meerwaarde, zeker binnen dit segment van de muziek, en dat is hier ten volle het geval.

Wie waar wat doet, is nauwelijks te achterhalen, en dat is ook niet van belang. Wat er wel toe doet is dat we het trio alleen maar kunnen aanmoedigen om nog verder samen aan de slag te gaan. Een beetje zoeken en ongetwijfeld vinden ze zo wel weer een gezamenlijke interesse voor een bepaalde lezing, persoon of filosofie.

Uiteraard mocht Ronald Mariën (Stratosphere) de mastering van de cd doen. Ondertussen wordt ’s mans werk meer dan een beetje gewaardeerd door zijn eminente collega’s.

WINTER-LIGHT / BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More