Home ReviewsAlbum Reviews OLD SALT – Live In Room 13

OLD SALT – Live In Room 13

by Bart Verlent

Sinds 2013 brengt Old Salt een combinatie van folk, jazz en americana onder leiding van de in Gent wonende Amerikaanse zanger/muzikant Dan Wall. Verder bestaat de band uit Johannes Wannyn, Lotte Remmen en Lara Rosseel. Old Salt ontstond tijdens een ‘wereldmuziek’ conferentie in Slovenië en sindsdien trekt het viertal samen de wereld rond. Zo werden ze in 2017 winnaar van de European World Of Bluegrass award.

© Olt Salt

Na twee studio albums brengt de band een live ep uit die werd opgenomen in de Gentse Room 13. Op de plaat staan vijf traditionals waar het viertal een eigen draai aan gaf. De nummers gaan over eenzaamheid, hoop, verlies en eentonigheid, nummers met een duidelijke link met de pandemie (die we nu hopelijk al een beetje achter de rug hebben).

De ep opent met de bluesstandard Nobody Knows You When You’re Down And Out van Jimmie Cox uit 1923. Old Salt maakte er een heerlijke bluegrass versie waar je instant vrolijk van wordt. Daarna krijgen we de Woody Guthrie klassieker Pastures of Plenty door de band gekoppeld aan hun eigen compositie Charlie’s Dog. Een bijzondere mix van Balkan en bluegrass die enorm aanstekelijk werkt. Dan pakken Dan Wall en co uit met het ingetogen pareltje Always Lift Him Up And Never Knock Him Dow.

Jazzstandard St. James Infirmary wordt op deze ep ook ondergedompeld in een lekker bluegrass-bad en dat klinkt heel uniek en boeiend. Het zeemanslied Grey Funnel Line sluit de plaat in schoonheid af met een wondermooie a capella uitvoering die voor twee minuten kippenvel zorgt.

Old Salt klinkt op Live in Room 13 puur en oprecht en pakt uit met heel wat kwaliteit. Het viertal weet hoe ze een gevarieerde set moeten opbouwen en zijn gezegend met het talent om een song perfect naar hun hand te zetten.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More