Home ReviewsAlbum Reviews OHIO MARK – Exotism (sentimental).

OHIO MARK – Exotism (sentimental).

by Didier Becu

Shoegaze, of als je liever de term dromerige noisepop wil gebruiken, is weer helemaal in. En ook ons land doet aardig zijn duit in het lawaaierige zakje. Toen we voor het eerst op de compilatietape van hun label A sentimental Mixtape het geluid van dit trio opvingen , hadden we al een licht vermoeden dat het zou gebeuren, en jawel met hun debuut-ep Exotism durven we te beweren dat Ohio Mark onze favoriete shoegaze-noiseband van dit land is.

Zes nummers staan er op de tape en durft het bij sommige shoegazebands wel eens fout lopen dat alle nummers net iets te veel op elkaar gelijken, dan hebben deze Antwerpenaren dit met brio weten te omzeilen.

De eerste track Kll Screen begint wat mysterieus. Het oproepen van een sfeer met drones en drums die alsmaar dreigender worden. Gevolgd door Lucid Lake, een nummer dat we (tja digitaal en op tape) al hebben grijsgedraaid sinds we het hebben leren kennen. Klasse shoegaze waar je vooral moet naar luisteren in plaats van over te lezen, maar om het toch maar met grote woorden te zeggen: eigenlijk minstens even goed als het beste van My Bloody Valentine. Slice XII is alweer noisepop op zijn best en bij Shimmers Of Darkness In Voids Of Happiness denk je smalend dat dit het soort song is dat Ride nooit meer zal maken. Luid, zeer luid zelfs, maar wat voor een prachtige, verslavende melodie zit er tussen de stofzuigergitaren verborgen.

Behalve melancholisch lawaai straalt de band ook een donkere tristesse uit, zwarter dan op ASCII Faces wordt het niet en misschien wel het knapste wat op deze tape staat. Een song zonder patroon, simpelweg omdat het geen patroon nodig heeft, een aaneenschakeling van geniale geluiden die net niet de grens van de hysterie overschrijden.

Waar ze het precies over hebben op de titeltrack Exotism is ons (net als op alle andere songs) niet helemaal duidelijk, maar het is wel wondermooi. Het soort muziek dat je tegelijkertijd met liefde omarmt, maar je tere ziel door zijn onaardse schoonheid een uppercut bezorgt. Een release die wel eens onze eindejaarslijstjes zou kunnen halen!

De ep wordt live voorgesteld op:
03/10 – ep release show Cafee Cabron, Antwerpen
11/10 – Muziekcentrum Kinky Star, Gent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More