Home ReviewsAlbum Reviews MUDDLER – Niets Leeft Zonder Wonden (Eigen Beheer)

MUDDLER – Niets Leeft Zonder Wonden (Eigen Beheer)

by Didier Becu

‘Een schilder schildert beelden op een canvas, wij schilderen beelden op de stilte’. Met die zin opent Muddler zijn plaat Niets Leeft Zonder Wonden. Het is de eerste plaat van de Nederlandstalige stonerrockband uit Lier.

Ook de B-kant begint met zo’n openingszin om over na te denken: “Stilte kan oorverdovend zijn wanneer wegen elkaar kruisen. We zijn allemaal de weg kwijt.” Met deze betekenisvolle openers langs weerskanten van de plaat laat Muddler zien dat ze niet zomaar woorden op muziek willen zetten. Zanger Fons Vloebergs houdt er duidelijk van om poëtische teksten te brengen voor zijn publiek.

Het mooiste stukje poëzie op deze plaat vind je wat ons betreft in het nummer Alleenerziel: ‘Alleen diegenen die om u geven horen u wanneer ge stil zijt’. Zet je koptelefoon op en sluit je even van de wereld af om de rest van deze prachtige tekst te beluisteren.

Ook de arrangementen van veel nummers op dit album zijn best leuk. Met Autopsie en zWaarheid op kop. Muddler kiest duidelijk voor de energetische aanpak. Alsof je het zweet van de band ruikt. Complimenten voor Maxim de Soomer (drums), Ben Kovalewski (bas) en Joeri Arras (gitaar).

Kortom: hou je van een stevige distortion-gitaar? Hou je ervan om een nieuwe en straffe band te ontdekken die nummers met een verhaal kunnen schrijven? Dan is Niets Leeft Zonder Wonden een aanrader van formaat! Sterke poëtische teksten in het Nederlands. Leuke arrangementen.Klasse.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More