Home ReviewsAlbum Reviews OELBRANDT – Geen Woorden Te Veel (Eigen beheer).

OELBRANDT – Geen Woorden Te Veel (Eigen beheer).

by Wout Meganck

OELBRANDT – Geen Woorden Te Veel (Eigen beheer)

oelbrandt

Soms krijg je plaatjes te beluisteren waarvan je je afvraagt waarom ze ooit zijn uitgebracht. De nieuwe van Oelbrandt is er zo een. Geen Woorden Te Veel is een ep uitgebracht in eigen beheer.

Oelbrandt  brengt country-achtige scoutsliedjes die het mogelijks wel goed doen op het familiefeest maar die eigenlijk niet buiten de familiekring hoefden te komen. Even dachten we dat het een vroege 1-april grap was, maar het blijkt wel degelijk een muzikant te zijn die samenwerkte met onder andere Roland, Sarah Ferri en Guy Swinnen. Toch enkele mooie referenties.

Helemaal Van Jou begint met een leuke pedal steel, maar als er gezongen wordt dan is het eigenlijk helemaal om zeep. Het lied doet wat denken aan iets dat je verwacht tijdens een Studio 100 show van K3 in het wilde westen. Liedjes zoals Pifilologie waar allerlei cijfers gezongen worden als tekst zijn echt te gek voor woorden. Mogelijk zijn er wiskundigen die dit soort teksten geestig vindt maar wij zijn daar alvast niet bij. Het derde liedje, Marco zou in een andere tijd misschien opgepikt worden door Bart Hermans of Wigbert, maar de spijtige realiteit is dat anno 2019 niemand nog op een nieuwe Hermans of Wigbert zit te wachten. Het titelnummer Geen Woorden Teveel is ons inziens het mooiste nummer, vooral wat de melodie betreft. Echt spannend is ook dit liedje echter niet.

In de bio staat dat Oelbrandt allerlei snaarinstrumenten bespeelt: lap & pedal steel, resonator, Weissenborn, elektrische & akoestische gitaren. Knap van hem, maar spijtig genoeg is het geen garantie om ook krachtige songs te kunnen schrijven. Soms moet iemand de waarheid durven zeggen.

Wat ons betreft zijn er vier liedjes teveel gemaakt.

WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More