Home ReviewsAlbum Reviews O.C.D. – Lockdown Tape (Eigen Beheer)

O.C.D. – Lockdown Tape (Eigen Beheer)

by Nel Mertens

Het duo Elfy en Holly uit Namen liet vorig jaar, met de debuut-ep van hun nieuwe project O.C.D. (maar ook voorheen al met The Hermetic Electric), horen dat ze wel overweg kunnen met analoge synths en electrosounds. Samen brengen ze donkere, dansbare minimal wave die focust op de mentale gezondheidstoestand van ons allen.

Ze winden er geen doekjes om: dit is een Lockdown Tape. Een digitale release van vijf nummers, die ze na de lockdown ook effectief graag op tape willen uitbrengen.

Samen met de repetitieve ritmes en loops die minimaal ingezet worden, zijn het de vocals die You sober vooruit stuwen. Zelfverzekerd fluisterend, kracht bijzettend of licht kreunend. En als dat naar het einde toe stilvalt en enkel nog de instrumentale herhalingen resten, drijven je hersenen beslist verder weg in de trance.

De synthaanslagen klinken iets grimmiger, maar afgelijnd rustig in Walk. Het duo lijkt geen greintje somberheid verloren te hebben, maar brengt dit met veel meer rust en beheersing dan we op de debuut-ep konden horen. De kracht van eenvoud, zonder in hardheid te moeten vervallen klinkt hier knap hypnotiserend.

Een fluisterende ijlheid en ritmes die strakker afgebakend zijn in hun herhalingen horen we in het prachtige Dark Dance, de track waarin het eightiesgehalte de hoogte ingaat. Door hartslagen aangestuurd, maar lichtjes verstoord, opent het knap ritmische Riven. Een dissonant trage melancholie die met kristalheldere, breekbare geluidsdruppels afgewerkt werd, dreigt je mee te sleuren in een amper te stoppen gedachtestroom.

Uitborrelen met Out. Bubbelend en triggerend, zonder te verglijden in wat we maar al te vaak tegenkomen als overdreven extatisch, sluit Out deze knappe tweede ep van O.C.D. af.

De soms harde kilheid die we in de het debuut van O.C.D. regelmatig hoorden, groeit bij deze uit tot zanglijnen die veel sterker verweven werden in knap opgebouwde instrumentale lijnen. Ritmisch dansbare doch trage tracks, die met behoud van hun geheel eigen somberheid geen seconde in een verveelde zwaarte dreigen te vervallen. O.C.D lijkt steeds meer naar een eigen sound te evolueren.

Vanaf 1/5 kan je deze Lockdown Tape gratis streamen via Bandcamp. Wat nog fijner zou zijn natuurlijk, is dat je dit duo steunt door de ep aan te schaffen. Voor 8 euro ontvang je een bandshirt en hoge kwaliteit downloadmogelijkheid.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More