Home ReviewsAlbum Reviews NOX – Entity (The Nox Entity)

NOX – Entity (The Nox Entity)

by Patsker Omaer Beguin

Je verwacht het meestal niet maar je hebt nu eenmaal muzikanten die graag hun comfortzone verlaten om zich aan nieuwe muzikale avonturen te wagen. Lykormas is de gitarist van de postmetalband Hemelbestormer en het brein achter verschillende blackmetalprojecten zoals Lhaäd, Entartung en Rituals Of The Dead Hand. Op zijn nieuwste project NOX (niet te verwarren met het dark ambient project Nox van de Kroaat Jurica Santek en de Franse industriële act Nox ergens uit eind de jaren ‘80) gaat Lykormas de samenwerking aan met de Duitse zanger en multi-instrumentalist Inmesher bekend van zijn deathrockprojecten Rope Sect en Grinning God.

Entity is echter een elektronisch album geworden waarbij stijlen zoals darkwave, EBM, synthwave, industrial en electro geboetseerd worden tot een interessant sonisch geheel. Voor alle duidelijkheid: er zijn geen gitaarmuren te horen en er is geen blackmetal gekrijs of gebrul te bespeuren op het debuutalbum van NOX. Lykormas creëert op Entity een ferme portie elektronische old school galmen en effecten die het decor vormen bij de rustige maar mysterieuze vocalen en teksten van Inmesher. Soms neigt Inmeshers zang op deze release wat naar de cleane vocalen van Hail Spirit Noir zanger Cons Marg.  

Entity klinkt lekker retro, raadselachtig en ook soms spookachtig industrieel. Het duo waagt en slaagt er zelfs in om het bekende indie nummer The Bitter End van Placebo op een merkwaardige manier te coveren. Qua sfeer blijft Entity in een ranzige duisternis hangen die wat afgetopt wordt door de zachte maar soms iets te eentonige stem van Inmesher.

Entity is aan te raden luistervoer voor de vleermuisjes die houden van industrieel getinte elektronische muziek zoals Skinny Puppy, Front Line Assembly en Front 242. Het album is ook fysiek te verkrijgen op cd en vinyl via Neuropa Records.

BANDCAMP / NEUROPA RECORDS / ALBUM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More