Home ReviewsAlbum Reviews NOTHING BUT NOISE – eXistence Oscillation (possible) Future (Eigen Beheer)

NOTHING BUT NOISE – eXistence Oscillation (possible) Future (Eigen Beheer)

by Patrick Bruneel

Elektronische muziek voor het dagdagelijkse bestaan. Muziek die aangenaam voortkabbelt zonder zich op te dringen en zonder tot geluidsbehang of slechte ambient te vervallen. Ziedaar Nothing But Noise, bestaande uit het duo Daniel Bressanutti en Dirk Bergen.

Klingelen de belletjes niet bij die twee namen? Daniel B en Dirk Bergen waren namelijk de oprichters van het illustere Front 242, die met hun EBM niet alleen de Belgische muziek een uppercut verkochten, maar dat ook tot in de verre buitenlanden deed.

Bij Nothing But Noise niets van dat. Klanktapijten, lange stukken elektronische muziek, eer betonen aan grootvaders als Tangerine Dream, Jean-Michel Jarre, Klaus Schulze, de vroege Kraftwerk en ook aan minimalisten als Philip Glass en Gavin Bryars. Dat laatste is zeker het geval op het openingsnummer No Wave Suite.

Vier nummers in iets meer dan zeventig minuten, dan weet u dat het duo zijn tijd neemt om de ideeën uit te werken en de stukken tegelijk een hypnotiserend karakter mee te geven.

Not Bleeding Red was het eerste wapenfeit van Nothing But Noise, in 2012. Pas vanaf 2016 ging het in een hogere versnelling, ook met het idee van een trilogie. eXistence Oscillation bestaat uit pAs+prEsen+ en nu (possible) Future. De eerste twee kwamen uit bij Wool-e Discs, nu doet Nothing But Noise het in eigen beheer. Al zijn ze wel zo slim om het hoesontwerp helemaal te laten aansluiten bij dat van de twee andere delen, kwestie van de saamhorigheid van de delen te respecteren.

Het afsluiten van de trilogie wil bovendien niet zeggen dat het gedaan is met Nothing But Noise of met het uitbrengen van gelijkaardige, trance opwekkende elektronische muziek die de meest interessante kant van ambient-gerelateerde klanken belicht. Daniel B. Prothese brengt begin juni al de dubbelaar Hellektrokraut/Höllektrokra uit (ook in eigen beheer), die helemaal in de stijl ligt van de muziek die ze als Nothing But Noise in de markt zetten. Alleen Daniel B. is dat, al doen ze het live onder deze naam toch weer met zijn beiden. Een beetje verwarring kan nooit kwaad.

http://www.nothingbutnoise.one/

https://nothingbutnoise.bandcamp.com/album/existence-oscillation-possible-future

https://www.facebook.com/NothingButNoiseProject/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More