Home ReviewsAlbum Reviews NEWMOON – Space Remix (PIAS)

NEWMOON – Space Remix (PIAS)

by Bart Verlent

Het is dit jaar 5 jaar geleden dat onze Belgische shoegaze trots Newmoon hun debuutplaat Space uitbracht. Om dit te vieren wordt het album binnenkort opnieuw geperst en krijgen we deze Space Remix ep. Die ep is enkel digitaal verkrijgbaar en er staan vier tracks op die onder handen zijn genomen door artiesten waar de band naar opkijkt.

© Newmoon

Article nal Helium stevig onder handen. Ze hielden vooral de zang uit het origineel maar voor de rest kan je het nummer nog nauwelijks herkennen. De gitaren zijn vervangen door dromerige soundscapes en de zweverige drums door stevige elektronische beats. Gelukkig is het dromerige sfeertje wel behouden. Het is een versie die vooral gericht is op de dansvloer. Mogwai pakte het instrumenale Hi aan. Normaal duurt het nummer nog geen twee minuten maar Mogwai rok het uit naar bijna 6 minuten. Dat doen ze met innemende soundscapes waar de gitaren op de achtergrond af en toe komen huilen. Wat een indrukwekkende versie!

Het Leuvense Lingerwalt haalde One Thousand helemaal uit elkaar en maakte er een soort van Aphex Twin-versie van. Met experimentele electro, bijzondere breaks, gitaarflarden en de stem van Giel Torfs die af en toe om de hoek komt kijken. Het werd een heel bijzonder geheel waar we niet veel van het origineel meer in horen.

De remix-ep wordt afgesloten met de Justin Lockey (Editors, Minor Victories) remix van Skin. In 2017 verscheen deze versie al eens naar aanleiding van het éénjarig bestaan van Space. Lockey behield vooral de zang van het origineel en herhaalde sommige elementen van het nummer wat het tot een boeiend geheel maakt.

Space was een fantastisch debuut en de versies op deze ep zijn eigenlijk allemaal best interessant. Iedereen ging heel creatief aan het werk en leverde iets origineels af. Intussen kijken we toch ook al uit naar de derde langspeler van Newmoon.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More