Home ReviewsAlbum Reviews NEUSBEER – Below The Root (Eigen Beheer)

NEUSBEER – Below The Root (Eigen Beheer)

by Wouter De Sutter

Bij aanvang van de Kinky Star-festiviteiten uitgebracht en daardoor noodgedwongen wat op onze achtergrond verzeild geraakt: de release van Below The Root. Getekend Neusbeer of het postrockproject van Gentenaar Kristof Braekevelt. Een fraai debuut in vijf etappes, twijfelend tussen de ep en mini-cdformat, want de plaat klokt ver na het half uur af.
Vooral met dank aan het epische When Reason Seemed Astray waarin Braekevelt niet alleen bewijst een getalenteerd muzikant te zijn, maar zich ook van zijn allerbeste compositorische kant laat zien. Breedvoerig – als de rede ver weg is wil je daar wel eens een kwartier over ventileren – maar voorzien van een meeslepende melodie en vol verrassende/spectaculaire wendingen.
Met gevoel voor detail afgewerkt, knap gedaan. Als u Kristof ergens in het Gentse stadscentrum tegen het lijf botst dan mag u van ons hem een welgemeend “goebezig” influisteren.

WOUTER DE SUTTER

Bandcamp

Facebook

Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More