Home ReviewsAlbum Reviews NEKROWRETCH – Swords of Dajjal (Season Of Mist)

NEKROWRETCH – Swords of Dajjal (Season Of Mist)

by Patrick Bruneel

Ideaal om onze dag te beginnen, het vijfde album van het Franse Necrowretch. Met een albumtitel die verwijst naar de islamitische Antichrist steken Vlad (zang, gitaar), W. Cadaver (gitaar), R. Cadaver (bas, alleen live) en N. Destroyer (drums) niet onder stoelen of banken dat we ons mogen verwachten aan een portie helse satanisch geïnspireerde black/deathmetal die niet bang is om op zere teentjes en verwrongen enkels te stampen.

De bandnaam alleen al, soms spellen ze het ook als Necrowitch, spreekt boekdelen, net als een paar titels van hun voorgaande platen, met Satanic Slavery en Welcome To Your Funeral als uitschieters.

Uit Valence komen ze, een stadje in de Rhônestreek en een soort toegangspoort naar het zuiden, of in het geval van Necrowretch een toegangspoort tot de hel waarbij die van Dante vergeleken klein bier is.

De deathmetal die in voorgaand werk nog goed merkbaar was, moet het alsmaar meer afleggen tegen de heftige black die door onze boxen worden gejaagd. Gelukkig voor ons stopt het kwartet nu en dan een sfeervol stukje tussen de razernij, als een voorbode voor nog meer onheil.

Vlad is de onbetwiste satan van het lot, degene die dusdanig op de zenuwen van zijn bandleden kan werken dat Necrowretch soms eerder een duiventil lijkt dan wat anders. Of hoe hij gewoon zijn muzikale visie wil opleggen aan degenen die het met hem volhouden. We kunnen hem geen ongelijk geven als we de evolutie van de band bekijken, van een band in de middelmaat van de deathmetal tot een uitschieter binnen de Franse extremere genres.

Vlad woonde een tijd in Turkije, waar hij zich verdiepte in Dajjal, die als een valse profeet zou verschijnen en vanuit het oosten de wereld zou verzengen met de hulp van zijn demonen. De acht nummers op het album draaien allemaal rond voorspellingen uit het verleden of de toekomst, waarin Dajjal de hoofdfiguur is. De gitzwarte black die Vlad en zijn muzikanten uit hun instrumenten murwen past perfect bij deze verhalencyclus.

“Ave Ingirozoglezim!” spuwt Vlad uit. Het moet niet altijd de Bijbel zijn. De Koran heeft net zo veel (on)zin te vertellen.

WEBSITE / FACEBOOK / INSTAGRAM / BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More