Home ReviewsAlbum Reviews MYRDDIN – Monstruos y Dendes vol. 3: Médyn (Zephyrus Records)

MYRDDIN – Monstruos y Dendes vol. 3: Médyn (Zephyrus Records)

by Björn Comhaire

Steek een gitaar in de handen van Myrddin De Cauter en het ding komt tot leven. Als zoon van muzikant Koen De Cauter en met twee al even muzikale broers is het niet zo gek dat ook Myrddin in de muziek belandde. Hij doet het evenwel solo.

Volume 3 van de vierdelige albumreeks over monsters en kobolden gaat verder op de lijn van de twee voorgaande edities. Flamenco muziek vol verrassende wendingen, tempo veranderingen, soms onverwachte pauzes en kleine uitstapjes naar al dan niet aanverwante muziekgenres.

Anders dan op volume 1 en 2 is dat Myrddin zich op dit album beperkt tot zuiver gitaarspel. Geen fluitende vogeltjes of andere verwijzingen naar de natuur, enkel snaren, vingers en een occasionele slag op de klankkast van de gitaar. Ook anders is dat er op dit album slechts vier nummers/composities staan waarvan er drie ruim de 10 minuten overschrijden.

Langere nummer betekent ook langere verhalen. Myrddin neemt ruim de tijd om zijn ei te leggen. Zo lang zelfs dat het al eens gebeurt dat je de draad van het verhaal uit het oog dreigt te verliezen. Enige aandacht van de luisteraar is dan ook vereist om niet verloren te lopen in de nummers. Geen achtergrondmuziek dus, dat is duidelijk!

Het album is vanaf 8 oktober beschikbaar op cd, als download of op vinyl. Meer info vind je hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More