Home ReviewsAlbum Reviews MUSIC FOR HAUNTED ASYLUMS (Eighth Tower Records)

MUSIC FOR HAUNTED ASYLUMS (Eighth Tower Records)

by Patrick Bruneel

We hoorden recent al eens een verzamelaar vol donkere ambient gewijd aan verlaten kloosters. Deze keer is het de beurt aan verlaten gekkenhuizen, gestichten die worden bezocht door de overblijfselen van de gruwelen die patiënten werden aangedaan onder het mom van genezing.

Veertien nummers (en artiesten) passeren de revue, maar eigenlijk kunnen we het album als het ware als één lange trip beluisteren. Het lijkt namelijk alsof het gros van de nummers gewoon in elkaar overloopt, wat heel erg bijdraagt aan de spookachtige, ietwat luguber aandoende sfeer.

Dat past uiteraard perfect bij het onderwerp en roept in onze geest ook een aantal afleveringen van de fraaie reeks American Horror Story op.

Uiteraard komen we weer een stel namen tegen die in het imperium van Eight Tower en Unexplained Sounds met de regelmaat van een klok opduiken. Kloob, phoan​ø​gramma, Mombi Yuleman, Nihil Impvlse, SILENI en Cult Of Light mogen als bekend worden beschouwd. Net als onbekendere namen die waarschijnlijk binnenkort wel met een album zullen worden bediend op één van deze labels, zijn het wel steevast exclusieve stukken.

Nieuwkomers voor onze oren zijn bijvoorbeeld Iron Cthulhu Apocalypse met het schitterende Collapse (Sanatorium) en Vyormouth die meteen weet te overdonderen met het meer dan zeventien minuten in beslag nemende Barbed Asylum.

Zoals eerder gesteld, de artiestennamen doen er in deze weinig toe. Genieten van sfeervolle, duistere en deprimerende dark ambient met hier en daar wat industrialtoetsen. Soms moet een mens niet meer hebben.

BANDCAMP / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More