Home ReviewsAlbum Reviews MULTANI – Dot (Reflektor Records)

MULTANI – Dot (Reflektor Records)

by Bart Verlent

Multani is het soloproject van Niels Meukens die we ook kennen van Warhola, Double Veterans, Psycho 44 en Crackups. In dit project experimenteert hij met elektronica en bewerkte stemmen wat we een soort van lo-fi elektronicageluid oplevert dat zowel catchy als ietwat experimenteel klinkt.

© Multani

Voor de debuutep kreeg Meukens versterking van Jeroen Geboers (Cellest) die sommige nummers ingezongen heeft en van Daan Schepens (Eefje de Visser) die de piano inspeelde op Melon. Het grootste deel van de instrumenten en nummers nam Niels evenwel geheel voor eigen rekening. Dat geldt trouwens ook voor de productie, de mixing en het artwork.

Dot is een dromerig plaatje geworden waarin je jezelf zwevend op mooie wolken – die Meukens schiep met zweverige geluiden – waant. Hij gebruikt basic drums en Geboers klinkt als een combinatie van Air en Tame Impala. Met de laatste band heeft Multani nog meer raakvlakken door het psychedelisch tintje dat in elke song wel te horen valt.

De nummers op Dot klinken heel rustgevend dankzij het warme klankenbad dat Meukens creëerde. We zouden de songs van deze ep wat oneerbiedig als “lounge” kunnen catalogiseren. Ze klinken echter veel te warm en vragen ook echt wel wat aandacht. Ze als muzikaal behangpapier omschrijven zou dan ook van weinig eerbied getuigen!

Wij hopen dat Meukens verder gaat met dit project en dat deze Dot niet een éénmalig plaatje is want wij zijn echt wel fan van zijn dromerige lo-fi tracks.

Je kan Multani live aan het werk zien op:
03/12 – Vooruit, Gent (in het voorprogramma van The Haunted Youth)
You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More