Home ReviewsAlbum Reviews MOTOR!K – Motor!k ( Out Of Line).

MOTOR!K – Motor!k ( Out Of Line).

by Kennet De Bondt

Dirk Ivens (Absolute Body Control / The Klinik / Dive en Sonar), Dries D’Hollander (Suburb Songs) en Joeri Dobbeleir (The Whereabouts of J. Albert ) besloten op een dag samen te spannen om een ’70 klinkend Krautrock album te maken. Aldus ontstond Motor!k.
Wat ons betreft was dit een heuglijke dag.

Alvoor verder te gaan met de bespreking van het album vermelden we met plezier dat het trio zal te zien zijn op 13 en 14 december tijdens BIMFEST 2019 in De Casino, St Niklaas.

Static is het openingsnummer. Een ritmische synth en erbij passende zweverige details geven de aanzet. Drums en bas vallen in, gevolgd door een hypnotische gitaar. De intro is vrij lang en geeft de luisteraar de tijd om in de juiste stemming te komen. De net geen acht minuten lange song wordt verder doorspekt met andere klanken, details en breaks en dendert voort als een sneltrein. Een veelbelovend begin.

Sliding blijft in dezelfde mood. Het nummer is (uiteraard) weer volledig instrumentaal en alweer een dikke zes minuten lang. De synths en gitaren hebben de typisch jaren ’70 Krautrock sound.

Colder brengt ons iets verder in de hogere sferen. Pulserende synths en zwevende gitaardetails doen denken aan een heldere avond waar de sterren één voor één aan het firmament verschijnen. Geen drum, geen baslijn: niet nodig.

Genoeg gedroomd: Stellar schudt je weer wakker. Dit is Kraut op zijn best. Alweer een prima keuze van klanken met een opbouw die interessant blijft. Neutrinos klinkt dan weer als botsende neutronen. We horen wat er werkelijk in een atoom gebeurt: alles wat moeilijk in woorden te vatten is wordt hier in klanken weergegeven. Static (reprise) sluit het album af. Meer  van het zelfde, maar niet hetzelfde... Motor!k zet hier een stevig en sfeervol album neer en bereikt zijn doel: dit is waarachtige Krautrock.

Het album kwam eerst uit bij Wool-E-Tapes. Nu vrijdag 19 juli verschijnt een vinyl- en cd-versie bij het Berlijnse EBM-label Out Of Line.

Volgen en/of beluisteren kan op: Bandcamp (Wool-E tapes), Facebook

09/08 : De Smoutpot, Zwijndrecht LP/CD release show (Free entrance)
10/08 : Yellowstock Festival, Geel
30/08 : Gainsbar, Kortrijk
06/09 : NCN Festival, Deutzen (D)
13/12 : BimFest , Sint Niklaas

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More