Home ReviewsAlbum Reviews MOTOR!K – Motor!k ( Out Of Line).

MOTOR!K – Motor!k ( Out Of Line).

by Kennet De Bondt

Dirk Ivens (Absolute Body Control / The Klinik / Dive en Sonar), Dries D’Hollander (Suburb Songs) en Joeri Dobbeleir (The Whereabouts of J. Albert ) besloten op een dag samen te spannen om een ’70 klinkend Krautrock album te maken. Aldus ontstond Motor!k.
Wat ons betreft was dit een heuglijke dag.

Alvoor verder te gaan met de bespreking van het album vermelden we met plezier dat het trio zal te zien zijn op 13 en 14 december tijdens BIMFEST 2019 in De Casino, St Niklaas.

Static is het openingsnummer. Een ritmische synth en erbij passende zweverige details geven de aanzet. Drums en bas vallen in, gevolgd door een hypnotische gitaar. De intro is vrij lang en geeft de luisteraar de tijd om in de juiste stemming te komen. De net geen acht minuten lange song wordt verder doorspekt met andere klanken, details en breaks en dendert voort als een sneltrein. Een veelbelovend begin.

Sliding blijft in dezelfde mood. Het nummer is (uiteraard) weer volledig instrumentaal en alweer een dikke zes minuten lang. De synths en gitaren hebben de typisch jaren ’70 Krautrock sound.

Colder brengt ons iets verder in de hogere sferen. Pulserende synths en zwevende gitaardetails doen denken aan een heldere avond waar de sterren één voor één aan het firmament verschijnen. Geen drum, geen baslijn: niet nodig.

Genoeg gedroomd: Stellar sch