Home ReviewsAlbum Reviews MONRAD – Wired (Eigen Beheer)

MONRAD – Wired (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Twee jaar geleden debuteerde Matthew Ramon, met zijn soloproject Monrad, met een naamloze ep. Ramon blikte zijn debuut in met de hulp van Filip Tanghe (live technieker van Balthazar), Bert Desmet en Gijs Coucke. Een samenwerking die heel vlot verliep, wat het voor Ramon logisch maakte om voor de opvolger voor hetzelfde team te kiezen.

© Monrad

De singles One-Stop-Shop en Wired, die ons zin moesten doen krijgen in het album, beloofden veel goeds. In de twee jaar sinds zijn debuut werkte Ramon aan een overtuigender Monrad-geluid en dat werk werpt nu zijn vruchten af. Op het nieuwe album speelt de West-Vlaming, die nu Italië woont, meer met arrangementen zodat er meer variatie in de songs zit.

Alle elf nummers zijn sfeervol en klinken heel sterk. Het lijkt of Ramon een soundtrack schreef voor een donkere roadmovie waarbij hij erin slaagt om een duistere spanning op te bouwen met zijn zalige composities.

Door de donkere stem van Ramon wordt Monrad dikwijls met Leonard Cohen, The National en Mark Lanegan vergeleken. Wij vinden vooral dat dit soloproject een sterke eigen sound heeft. Wired is zeker één van de topplaten van 2021, een album dat je gehoord moet hebben.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More