Home ReviewsAlbum Reviews MIDDLE KIDS – Lost Friends (Lucky Number Music/N.E.W.S.)

MIDDLE KIDS – Lost Friends (Lucky Number Music/N.E.W.S.)

by Wout Meganck

Middle Kids is een indieband uit Sidney die uit de zangeres Hannah Joy, haar echtgenoot Tim Fitz en drummer Harry Day bestaat. Hun eerste ep kreeg de nodige hype nadat die op de playlist voor de radioshow van Elton John stond.

Het trio maakt dan ook radiovriendelijke folkrock. Met Lost Friends brengen ze nu hun debuut uit en door critici worden ze wel eens vergeleken met The Breeders, en Hannahs stem wordt zelfs met Stevie Nicks gelinkt.

Lost Friends doet bij momenten inderdaad even denken aan deze illustere voorbeelden, maar het eindresultaat is veel te afgelikt en de songs zijn gewoon niet goed genoeg. Hannah zingt regelmatig heel hoog, iets wat na een aantal nummers eerder op onze zenuwen werkt.

Slecht is de muziek niet, maar echt blijven hangen doet het nu ook weer niet. Mogelijk zal er wel één of ander nummer van dit album door een radiozender opgepikt worden en we sluiten de kans niet uit dat we het eens zouden durven meeneuriën. Maar zoals bij veel van dit soort bandjes is de kans eerder klein dat we ze volgend jaar nog kennen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More